Tasting notes in English and a few comments about the food in Norwegian.
Det ble en rekke småsmaker til Champagne før burgunderne kom på bordet, alle delikate, flotte og subtile, jeg trekker frem tre favoritter.
Det ble en rekke småsmaker til Champagne før burgunderne kom på bordet, alle delikate, flotte og subtile, jeg trekker frem tre favoritter.
Råreke- rabarbra, elegant og sødmefult, ganske tender, men en slurk med Champagne får det til og eksplodere i mineralitet.
Krabbe- flatbrød, superb kombinasjon av sødmefult klokjøtt og jordlig flatbrød med elegant syrlig kremet ost.
Nordisk tartar, en elegant og delikat smak.
Nordisk tartar, en elegant og delikat smak.
Endelig
en kamskjellrett hvor tilbehøret fremhever aromaene i kamskjellet isteden
for å overdøve. Elegant og flott, med en intens lukt av sjø fra tangen
skjellet lå på. Herlig rett. Og bedre ble det, en runde med
kamskjelltartar med blomkålsaus fulgte, elegant og deilig hvordan
blomkålen kanskje rundet av sødmen i kamskjellene noe, og tilførte noe
kremet og løftet kanskje mineralene noe. Fantastisk.
Towards lemon yellow. Intense nose, lemons, apples, minerals,
slightly floral and yellow fruits. Touch of butter. Flinty with more air
in the glass. Fresh acidity, leaner palate, pure Madagascar vanilla, smoky, quite
focused, but could have a bit more mid-palate. Long and intense finish.
Ever so slight touch of honey and beeswax, that just rounds it off a
bit. 94
Piggvar-selleri-brunet smør. Saftig piggvar, med ørsmå
selleribiter som ga både tekstur til retten og ekstra smak. Smørsausen
var mer kremet enn brun på smak, og rundet det hele av, meget elegant, og
nært perfekt match med vinen, som fremsto mer mineralsk.
2011 Comte Georges de Vogüé Chambolle-Musigny:
Bright ruby. Red berries, slight herbal note far behind,
slightly scented nose. Fresh acidity, ripe tannins, youthful and fruity,
but a bit lean and tight, good length, quite nuanced. 89
1993 Comte Georges de Vogüé Chambolle-Musigny:
Ruby, still garnet rim. Scented, red berries, touch of sous
bois, hint of leather, elegant and nuanced nose, superbly charming.
Fresh acidity, ripe tannins, slightly edgy palate still, feels far
younger, blind I would be ten years or so younger. Slight iodine note
with more air. Long. But the secret is that the young vines of Musigny,
the ones younger than 25 years, was blended into this wine. This
practice ended in 1995. 92
2011 Comte Georges de Vogüé Chambolle-Musigny 1er Cru:
Bright ruby. Scented, floral, red berries, almost violets
nose, again pure Madagascar vanilla. Fresh acidity, ripe tannins, tight,
quite intense, focused, nuanced, long. 92
2002 Comte Georges de Vogüé Chambolle-Musigny 1er Cru:
Bright ruby, thin garnet rim. Scented, fruity, nuanced, a more
subdued violets note, beautiful nose. Fresh acidity, ripe tannins,
tight, bit gripping before it opens into an almost velvety aftertaste,
long. 93
1997 Comte Georges de Vogüé Chambolle-Musigny 1er Cru Les Amoureuses:
Ruby, garnet rim. Scented, red berries, minerals, nuanced and
elegant nose, layered, pure, complex and refined. Floral and an almost
Mouton Rothschild like exoticness. Fresh acidity, ripe
tannins, slightly drying texture mid palate, ever so slightly oaky
still, surprisingly youthful fruit, can be kept to polish it off a bit
more. Long. 94
Villand med traktkantarell, smakfult kjøtt, elegant saus med
lekker sopp. Salaten dro frem for mange negative toner i vinen, og ble
også noe bitter til maten. Anden hadde litt jodtoner som ble fremhevet av
salaten, men noe nøytralisert av soppen.
2011 Comte Georges de Vogüé Bonnes Mares:
Bright ruby. Red berries, scented, pure and quite intense nose,
slight plummy note. Floral with more time in the glass, getting the
floral note quicker than the '95 a month ago. Fresh acidity, ripe
tannins, red berries, that for me seemingly typical slightly unripe
strawberries tightness and coolness of flavour, refreshing, long finish.
94
2001 Comte Georges de Vogüé Bonnes Mares:
Ruby, thin garnet rim. Fruity, scented, ripe plums, overripe
strawberries, holds on to the floral notes much tighter than the '11,
doesn't quite want to let go. Fresh acidity, ripe tannins, elegant
fruit, refreshing, again a bit tight, almost playful. Ever so slightly
edgy still, needs five to ten years, long. 94
Aldeles nydelig reinsdyr, men tilbehøret her ble for kraftig for
meg. Noe intenst av einer, nesten mot noe kvaepreg, og litt kraftig, nærmest rå
løk. Kjøttet var himmelsk.
2011 Comte Georges de Vogüé Musigny Cuvée Vielles Vignes:
Ruby. Red berries, scented, some vanilla, ever so slightly
herbal, nuanced, floral, violets, layered. Fresh acidity, ripe tannins,
bit tight and closed even after a few hours in decanter, delicate,
nuanced, transparent, elegant, long finish. 95
1991 Comte Georges de Vogüé Musigny Cuvée Vielles Vignes:
(Magnum) 16 hl/Ha. Ruby, thin garnet rim. Floral, scented,
layered, nuanced and evolving nose. Ever so slight sous bois touch, red
berries. Spicy. Fresh acidity, ripe tannins, fruity, intense,
refreshing, redcurrants and strawberries, long finish. 94
Avsluttet med ost og Frossen skog, en dessert som for meg oste av beskt granbar. Ikke årets første bitre/ beske dessert, kanskje er dette trendy, for meg helt håpløst som er litt vel sensitiv mot det bitre og beske. Smakte som duften man får i stuen når man står opp i jula. Nå hører det med til historien at flere rundt bordet syntes dette var fantastisk. Herlig å få så mange smaker og retter hvor råvaren fremheves av tilbehøret og de justeringene av smakene som måtte til ved første besøk i våres er helt klart gjennomgått mange ganger og finjustert. Nensomt, nyansert, detaljert og elegant. En strålende kveld på Bagatelle. Takk for at jeg fikk oppleve dette.
Avsluttet med ost og Frossen skog, en dessert som for meg oste av beskt granbar. Ikke årets første bitre/ beske dessert, kanskje er dette trendy, for meg helt håpløst som er litt vel sensitiv mot det bitre og beske. Smakte som duften man får i stuen når man står opp i jula. Nå hører det med til historien at flere rundt bordet syntes dette var fantastisk. Herlig å få så mange smaker og retter hvor råvaren fremheves av tilbehøret og de justeringene av smakene som måtte til ved første besøk i våres er helt klart gjennomgått mange ganger og finjustert. Nensomt, nyansert, detaljert og elegant. En strålende kveld på Bagatelle. Takk for at jeg fikk oppleve dette.
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.