Noen flere notater.
1983 Tokaji Aszu 4 puttonyos (ukjent produsent)
Dyp brun med hint av rav, masse brente mandler, lett oksidert, rosiner, typisk for en gammel Tokaj, Flott syre/sødme balanse, ganske intens, sødmen er pent integrert. Fin finish. 81
1981 Paul Jaboulet Aine Hermitage La Chapelle:
Teglsteinsrød, noe bunnfall. Lett duft av moreller og våt skogbunn, trenger tid i dekanter.Tanninene er borte, men flotte syrer, fin fruktighet, men svært forsiktig i fremstøtet. Grei lengde. Det deiligste med vinen er syren. 78
1996 Chateau Musar;
Lyst rubinrød med teglrød kant, meget rasepreget duft bak noe volatilitet, paprika, sedertre, hint av vanilje og tørt løv. Elegant syre og avslepne tanniner, fresh finish. 86
1991 Stag's Leap Wine Cellars Cask 23
Flott rubinrød, nærmest opaque. Paprika, litt vanilje, anis og krydder, cedertre, solbær, tobakk og lær. Meget flott nese. Flott frukt med kirsebær, tobakk, litt kaffe og solbær. Svært kompleks, avslepne tanniner,og fin syre. Svært lang finish. Holder flott enda. 92
1990 Biondi-Santi Brunello di Montalcino Annata
Fin lyst rubinrød farge, tegl kant. Lakris, kirsebær, lær, litt tobakk, deilig og kompleks nese. Fresh syre og modne men tydelige tanniner.. Slank kropp men fin intensitet. Flott finish. 88
Christer,
ReplyDeleteAgain some nice wines! How did you get a hold of that 1983 Tokaji and why don't you know the producer? Would love to know!
cheers