Over 25.000 tasting notes
One of Norway's largest wine tasting note archives, containing more than 25.000 tasting notes. All tasted by one taster, not a panel, so Norway's most consistent archive as well. To find tasting notes? Search; mywinesandmore "wine name" on google, to find all notes from one property.
Monday, 17 August 2009
Noen deilige glass. Endel Greske.
1998 Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Riesling Auslese.
Mørkt strågul, flott nese med mineraler, og modne gule epler. Flott syre, fin intensitet, lite utvikling, og noe tropisk, men lite for auslese. Flott og lang finish. 89
1998 Portara Chomatas Selection
Rødvin fra Naxos, Hellas. Nydelig lyst rubinrød farge. Noe krydret fruktighet, vanilje og jordbærsyltetøy. Mild intensitet på nesen. Svært elegante tanniner, kjærnestein, masse kaffe, kakao, tobakk, sigar, kokesjokolade, eik, høy fruktintensitet, men medium kropp. Laget kun 3000 flasker. Flott vin fra Hellas. 84
2001 Reichsgarf Von Kesselstatt Scharzhofberger Riesling Auslese
Lys gull, lukket men skikkelige modne epler trenger igjennom, samt noe honning. Fantastisk syre, flott balanse, sitron, lime, eplekart, mineraler og en herlig sødmefull avsluttning. Kunne hatt litt mer kompleksitet, men en deilig munnfull. 88
2000 Antonopoulos Nea Drys Cabernet
Fra Patras Hellas. Dyp rubinrød, svakt brunlig kant. Flott nese, fruuktig og mye kirsebær og bjørnebær og noe anis. Fløyelsmyke tanniner, mangler litt syre, tobakk, kaffe og sjokolade, grei finish. 80
2002 Costa Lazaridis Amethystos
Rød fra Makedonia. Klart rubinrød, svakt fruktig og veldig floral på nesen. Her er hele Weidemanns blomstereng, fioler, roser, lavende, jasmin, lukter som en sen sommerkveld i hagen. Bærfruktig, skikkelig modne moreller, kaffe og sjokolade, ok finish. 78
1998 Chateau Porto Carras
Rubinrød, tegl kant. Noe solbær, cedertre, godt med vanilje og noe hvit sjokolade. Fruktig med kjærnebær, kaffe og tiramisubunn. Knapt tanniner, ok syre og relativt lang finish. 80
1996 Royal Tokaji Company Tokaji Aszu 6 puttonyos Betsek
Ravgul, typisk, rosiner, brente mandler, svisker, botrytis, svært mild først, så kommer sødme og syre krypende og er herlig balanserte. Noe epler, aprikos, fantastisk ettersmak. Intens og sart på samme tid. Forførende. 92
1986 Vieux Chateau Certan
Nydelig ruby med tegl kant. Skikkelig Bordeauxnese, solbær, litt vanilje, sigar, cassis, grønn paprika, skikkelig rasepreg og minner mer om medoc enn Pomerol. Flott syre, modne tanniner, lang finish. Er alltid en favoritt. 93
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment
Note: only a member of this blog may post a comment.