Over 25.000 tasting notes

One of Norway's largest wine tasting note archives, containing more than 25.000 tasting notes. All tasted by one taster, not a panel, so Norway's most consistent archive as well. To find tasting notes? Search; mywinesandmore "wine name" on google, to find all notes from one property.

Wednesday 5 August 2009

Noen av mine første smaksnotater, artig lesing.

1989 Chateau Palmer;
Drukket på pappas 52-årsdag (2002). Svært god, jeg vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive den, for det er mer en lykkerus over å kunne drikke en så god vin.

Dette er det eldste notatet i behold som har noe for seg og ihvertfall kan gi en slags mening om intrykket annet en godt, ikke god, sur osv. Mye har skjedd siden da........

Ett annet entusiastisk notat......

1982 Dr.Loosen Erdener Trepchen Riesling Spätlese;
Fantastisk, litt søt, syrlig og fruktig, bare godt. Har en flaske til, gleder meg.

Så blir det fort mer kjøtt på beinet......

1993 Domaine de Chevalier;
Ferdig utviklet og at peak i følge produsent. En ettersmak som virvler rundt i munn som ett fyrverkeri som ikke vil dø. Fantastisk vin, synd polet er utsolgt.


Og så ett skikkelig notat, kun en måned etter den forrige flasken ble åpnet.

1982 Dr.Loosen Erdener Trepchen Riesling Spätlese;
Søt, svakt syrlig, nesten som sure kinamenn (Whatever that is?) i ettersmaken. Rund eller kansje heller avrundet, syrlige grønne epler og en aning svært modne stikkelsbær og amerikansk godteri. Strågul, fantastisk farge, svak lukt av epler. Ettersmaken minner om modne epler men også en bitteliten tone av en lett Sauternes. Ettersmaken varer en evighet om enn mild.

Utrolig morsom å se igjen, og disse notatene er over ett år før jeg tok WSET Intermediate Certificate. Er faktisk litt imponert over det siste notatet. Det forklarte mye på en lettfattelig måte.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.